Genesis Erhverv

Kære virksomhedsejer

ER DIN VIRKSOMHED I VANSKELIGHEDER?

Slår pengene ikke længere til?

Få hjælp til at undgå konkurs og problemer med Genesis Erhverv

Når din virksomhed erklæres konkurs betyder det, at din virksomhed er insolvent. Det vil sige, at virksomheden ikke er i stand til at betale sine regninger, og at det ikke blot er et midlertidigt problem. Hvis din virksomhed er insolvent, kan du selv indgive en konkursbegæring for virksomheden, ligesom en eller flere af dine kreditorer kan ligeledes indgive en konkursbegæring mod din virksomhed.

Selvom en konkursbegæring kan synes som en “nem” vej ud af den økonomiske klemme med ophobet gæld, så bør enhver seriøst iværksættere gøre alt for at undgå dette. En konkurs i CVR-registeret vil i høj grad forringe din kreditværdighed og gøre det svært for dig at fortsætte livet som iværksættere og virksomhedsejer.

Hvad kan du selv gøre, hvis krisen kradser og konkursen truer?

Genesis Erhvervs fem bedste RÅD til at undgå en konkurs

1. Realistisk budgetstyring  

Brug tid og kræfter på at lave realistiske drifts- og likviditetsbudgetter. Budgettet er virksomhedsledelsens vigtigste økonomiske styringsredskab – det er via dette, du som virksomhedsejer får og danner dig et overblik over de forventede indtægter og udgifter.

Sørg for kontinuerlig opfølgning, på den måde kan du forberede dig på nedgangsperioder og eventuelt behandle problemerne på forskud.

2. Styr på debitorer

Som virksomhedsejer af en virksomhed kan et velfungerende bogholderi have stor betydning for at undgå at virksomheden ender i en konkurs.

Som virksomhedsejer i en virksomhed kan bogholderi og udsendelse af faktura nemt glippe, fordi man har travlt og få hænder til at hjælpe. Men ikke desto mindre kan fakturering og opkrævning af kunder være altafgørende for likviditeten i virksomheden. Sørg derfor en stram styring af dine debitorer og følg konstant op på deres betalingsevne.

Send en faktura straks efter arbejdet er udført – endnu bedre, bed evt. om en forudbetaling!

3. Gå i dialog med dine kreditorer og banken

Er du allerede havnet i den situation, hvor du ikke kan overholde betalingsfristerne hos dine kreditorer, hvad enten det er banker eller leverandører, så tag kontakt til dem straks. Det værste du kan gøre er at krybe i lyd. Ring til dem, og forklar din situation, som den er – at du ikke kan betale lige nu. De fleste kreditorer vil gerne have deres penge igen, og det er heller ikke nødvendigvis en god udvej for dem, at sende din sag til inkasso.

Langt de fleste kreditorer vil have et incitament til at indgå i en afdragsordning med dig eller en længere betalingsfrist.

Hvis banken har tillid til, at du spiller med åbne kort og deler alle relevante oplysninger med dem kommer du langt.

4. Sælg varelageret eller aktiver

En fejl man ofte ser virksomheder begå er at oparbejde et stort varelager, som aldrig bliver solgt, og i nogle tilfælde endda en tro på, at en udvidelse af varelageret kan være vejen frem, hvis salget er sløvt i en periode.  

Dette kan blot forværre problemet, da du generere yderligere udgifter, før du generere yderligere omsætning. Forsøg dig i stedet med den omvendte metode – gør en ekstra indsats for at få solgt det varelager, du allerede har.

5. Genesis Erhverv hjælper dig med…

Gennemgang af din virksomhed – cash flow, likviditet, kompetencer, produkter, organisation mv.

Overblik over situationen

Afklaring på fremtiden 

Udarbejdelse af en handlingsplan

Et længerevarende sparringsforløb

Støtte igennem hele forløbet

At skabe ro over situationen

At komme bedst mulig videre

Genesis Erhverv finder løsningerne

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.